Search
Close this search box.
علائم امیکرون در کودکان و بزرگسالان را جدی بگیرید.
آخرین مقالات:

علائم امیکرون (Omicron)

در 11 ژانویه، تنها هفت هفته پس از اولین گزارش سویه امیکرون (Omicron)، سازمان بهداشت جهانی (WHO) نسبت به “موج جزر و مدی” عفونت از غرب به شرق در سراسر جهان هشدار داد. هانس هنری کلوگه، مدیر منطقه ای سازمان جهانی بهداشت در اروپا، گفت: 50 کشور از 53 کشور در اروپا و آسیای مرکزی موارد ابتلا به امیکرون (Omicron) را گزارش کردند.

با گسترش روز به روز کرونای امیکرون (Omicron) در سراسر جهان، گزارش‌هایی مبنی بر تفاوت علائم اومیکرون با سایر انواع SARS-CoV-2 وجود دارد. وقتی همه‌گیری شروع شد، کووید-19 با فهرست طولانی از علائم بالقوه از تب گرفته تا ناراحتی معده و از دست دادن بویایی و چشایی همراه بود. کشورها باید با توجه به وضعیت اپیدمیولوژیک فردی، منابع موجود، وضعیت واکسیناسیون، و زمینه اجتماعی-اقتصادی، به بهترین شکل ممکن با سویه امیکرون (Omicron) کنار بیایند. در هفته‌های اخیر، دانشمندان می‌گویند که همه کشورها با مشکل اصلی یکسانی روبرو هستند: سرعت انتشار سویه امیکرون (Omicron)!

دینان پیلای، استاد ویروس شناسی در دانشگاه کالج لندن، می گوید: «نتیجه تمام جهش هایی که اومیکرون (Omicron) را از انواع قبلی متفاوت می کند، این است که ممکن است توانایی آن در آلوده کردن انواع مختلف سلول ها در بدن را تغییر داده باشد.

در اصل، به نظر می رسد که اومیکرون (Omicron) بیشتر قادر به آلوده کردن دستگاه تنفسی فوقانی و سلول های موجود در گلو است. بنابراین در سلول‌های گلو با سهولت بیشتری نسبت به سلول‌های اعماق ریه تکثیر می‌شود. اگر ویروس بیشتر در گلو تکثیر شود، آن را قابل انتقال تر می کند، که به توضیح گسترش سریع اومیکرون (Omicron) کمک می کند. از طرف دیگر، ویروسی که در عفونت بافت ریه خوب عمل می کند، به طور بالقوه خطرناک تر اما کمتر قابل انتقال خواهد بود.


مقاله سویه جدید کرونا ( BA.4 و BA.5 )


مقاله عوارض واکسن کرونا حقیقت دارد؟


اگرچه WHO و سایر مرکز پیشنهاد کرده‌اند که تعداد بالای عفونت‌های اومیکرون (Omicron)  می‌تواند نشان دهنده پایان همه‌گیری باشد، اما به دلیل افزایش کوتاه‌مدت ایمنی که در پی خواهد داشت، محققان هشدار می‌دهند که وضعیت ناپایدار است و مدل‌سازی آن به عنوان پایان داستان کرونا دشوار است.

پخش شدن اومیکرون (Omicron)

ویروس کووید-19 از نوع اومیکرون (Omicron) راحت تر از ویروس اصلی که باعث نوع دلتا می شود پخش می گردد. CDC (مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها) انتظار دارد که هر فردی که عفونت اومیکرون (Omicron) دارد می تواند ویروس را به دیگران منتقل کند، حتی اگر واکسینه شده باشد یا علائمی نداشته باشد. قرنطینه در زمان مناسب و جلوگیری از انتشار عفونت از خود به سایر اعضای خانواده کلیدی است. به همین دلیل است که استفاده از تست های رپید تا حدودی کمک کننده است. حتی اگر تست رپید شما منفی باشد ولی همچنان مشکوک دارید باید تست PCR را حتما انجام دهید.  با انجام تست PCR برای کووید از وضعیت ابتلای خود به کرونا چه از نوع اومیکرون و چه سایر انواع آگاهی پیدا می کنید.  بر اساس پروتوکل ها وقتی علائم دارید و اگر مجبور به بیرون رفتن هستید، به درستی ماسک از نوع N95 بپوشید و فاصله اجتماعی را رعایت کنید.

تعداد عفونت های اومیکرون (Omicron) می تواند در کمتر از دو روز دو برابر شود، که به طور قابل توجهی سریعتر از انواع قبلی SARS-CoV-2 و به آن چه که مقامات بهداشت عمومی از ویروس خفیف تر آنفلوانزا انتظار دارند نزدیک تر است. یکی از دانشمندان می گوید: “ اومیکرون (Omicron) آنفولانزا روی اسید است.”

 

کرونای شدید با ویروس Omicron

به طور کلی عفونت با ویروس نوع اومیکرون (Omicron) باعث بیماری با شدت کمتری نسبت به عفونت با انواع قبلی ویرس کووید-19 می شود. شواهد نشان می دهد که نوع اومیکرون (Omicron)  ممکن است باعث بیماری خفیف تری شود، اگرچه برخی از افراد ممکن است هنوز بیماری شدید داشته باشند، نیاز به بستری شدن در بیمارستان داشته باشند و ممکن است در اثر عفونت با این نوع جان خود را از دست بدهند.

زمان لازم برای قرنطینه در افراد با تست مثبت بر اساس پروتوکل های مختلف و میزان واکسیناسیون بین 7 تا 10 روز می باشد

حتی اگر تنها درصد کمی از افراد مبتلا به عفونت نوع اومیکرون (Omicron) نیاز به بستری شدن داشته باشند، حجم زیادی از موارد می‌تواند سیستم مراقبت‌های بهداشتی را تحت تأثیر قرار دهد، به همین دلیل مهم است که اقدامات لازم را برای محافظت از خود انجام دهید.

علائم  ابتلا به کرونا امیکرون

افراد آلوده به واریانت اومیکرون (Omicron)  می توانند با علائمی کم و بیش مشابه انواع قبلی ویروس بروز کنند. وجود و شدت علائم می تواند تحت تأثیر وضعیت واکسیناسیون کووید-19، وجود سایر شرایط سلامتی، سن و سابقه عفونت قبلی باشد. به نظر می رسد عفونت با نوع اومیکرون (Omicron) با علائم مشابه سرماخوردگی شروع می شود، شاید تا حدی به این دلیل که به نظر می رسد بیشتر در دستگاه تنفسی فوقانی به جای دستگاه تنفسی تحتانی (یعنی ریه ها) باعث عفونت می شود. شناخت علائم بسیار مهم است زیرا عوارض ناشی از عفونت‌های کروناویروس می‌تواند تا ماه‌ها حتی پس از بهبودی ادامه یابد. این حتی برای بیمارانی که از عفونت های خفیف تا متوسط رنج می برند نیز صادق است.

اولین گزارش های آلودگی با واریانت اومیکرون (Omicron) از آفریقای جنوبی شامل کمردرد به عنوان یک علامت بود و گزارش های سایر کشورها شامل آبریزش بینی و یا درد عضلانی نیز بود

همچنین به نظر می رسد علائم در افراد آلوده به واریانت اومیکرون (Omicron) زودتر شروع می شوند – حدود سه روز پس از عفونت به جای پنج روز یا بیشتر در مقایسه با نوع دلتا.

[irp posts=”2852″ name=”با ما اطلاعات ژنتیکی خود را به روز کنید!”]

اگرچه به نظر می رسد اومیکرون (Omicron) نسبت به ویروس از نوع دلتا نسبت کمتری از افراد آلوده را می کشد، اما سازمان بهداشت جهانی هشدار می دهد که اومیکرون (Omicron) نیز می تواند باعث بستری شدن افراد در بیمارستان و مرگ آن ها شود. اومیکرون (Omicron)  بسیار مسری تر است. این بدان معناست که ما هنوز باید هوشیار باشیم تا مرگ و میر و اختلال ناشی از همه گیری را به حداقل برسانیم.

شایع ترین علائم امیکرون

درد بدن، تب، سرفه، خستگی، آبریزش بینی

علائم کمتر شایع امیکرون

گلودرد، سردرد، درد بدن، اسهال، بثورات پوستی، تغییر رنگ انگشتان دست یا پا،  قرمز شدن و سوزش چشم و حتی  از دست دادن چشایی یا بویایی

علائم جدی امیکرون

مشکل در تنفس یا تنگی نفس، از دست دادن تکلم یا تحرک، گیجی یا درد قفسه سینه

آبریزش بینی

به گفته پروفسور تیم اسپکتور، محقق برنامه ZOE COVID Symptom Study، که روزانه داده های علائم، نوع عفونت و وضعیت واکسیناسیون افراد را جمع آوری می کند، این یکی از رایج ترین علائمی است که اکنون برای افراد درگیر با امیکرون (Omicron) مشاهده می شود. در ماه دسامبر، محققان هشدار دادند که افراد مبتلا به سرماخوردگی باید تصور کنند که این بیماری کووید-19 است.

گلو درد/سرفه

سرفه از ابتدا علامت مشخص کووید-19 بوده و برای امیکرون (Omicron) نیز همینطور است، اما اکنون به نظر می رسد افراد به همان اندازه یا حتی گاهی اوقات بیشتر احتمال دارد که گلودرد داشته باشند.

درد عضلانی/کمر درد

اولین گزارش های ابتلا به کرونا از نوع امیکرون (Omicron) از آفریقای جنوبی شامل کمردرد به عنوان یک علامت بود و گزارش های سایر کشورها شامل آبریزش بینی و درد عضلانی نیز بود.

خستگی و رخوت

از زمان ظهور کرونا تا این ویروس جدید با نام امیکرون (Omicron)، این نشانه ای رایج از بیماری باقی مانده است و هنوز هم یکی از رایج ترین ویژگی های کووید-19 است که ممکن است به افراد کمک کند آن را از سرماخوردگی تشخیص دهند. از آن جایی که بسیاری از این علائم در بسیاری از عفونت‌های ویروسی مشترک هستند، و از دست دادن مشخص‌تر بویایی یا چشایی با امیکرون (Omicron) کمتر رایج است، آزمایش‌های تشخیصی قابل اعتماد برای تشخیص کووید-19 از سایر انواع عفونت‌های تنفسی ضروری است.

پزشکان می گویند: جدا از سه علامت اصلی، علائم غیر معمول در این موج حرکات شل و گرفتگی شکم است. در موج سوم، 3 علامت اصلی وجود دارد. یک سردرد شدید، درد شدید بدن با کمردرد شدید همراه است. و سرماخوردگی شدید همراه با آبریزش بینی و گلو درد. علائم غیر معمول در این موج، حرکات شل و گرفتگی شکم است.

از دست دادن بو یا مزه

از دست دادن بو یا مزه یک علامت مشخص در شروع همه گیری کرونا بود و بسیاری از مردم هرگز این علامت را در زندگی خود تجربه نکرده بودند. برای برخی از افراد، به ویژه آن هایی که از کووید طولانی رنج می برند، این بوی بد به پاروسمی تبدیل شد، به عنوان مثال بوی خوشبویی مانند شامپو برای این افراد مشمئز کننده بود. با امیکرون (Omicron)، کمتر رایج است و از هر پنج نفر یک نفر این را گزارش می‌کند.

چه تست هایی برای تشخیص امیکرون (Omicron) استفاده می شود؟

تست PCR روتین یا همان سواب‌های بینی و دهان که برای آزمایش‌های PCR و تجزیه و تحلیل به آزمایشگاه‌ها فرستاده می‌شوند، می‌توانند ابتلای شما به عفونت امیکرون (Omicron)، Delta یا سویه دیگری را نشان دهند. برخی از آزمایشگاه‌ها دارای کیت های لازم برای تشخیص موارد مشکوک Omicron از سایر سویه ها هستند. ولیکن شناخت نوع سویه درگیر فایده ای برای روند درمانی بیمار ندارد. به علاوه تأیید اینکه یک مورد مشکوک Omicron است نیاز به یک تجزیه و تحلیل ژنتیکی کامل دارد که بین چهار تا پنج روز طول می کشد و این تاخیر برای فرد مبتلا ممکن است زیان بار باشد.

استفاده از تست های رپید نیز می تواند به عنوان یک راه حل سریع در نظر گرفته شود. اما اختصاصیت و دقت این تست ها برای شروع اقدام درمانی و حتی مسافرت با خطوط هواپیمایی معتبر نمی باشد.

چگونه تست برای تشخیص امیکرون کرونا بگیرم؟

در صورت داشتن علائم می‌توان آزمایش‌های PCR را از طریق:

 وب‌سایت آزمایشگاه و کلینیک ساواژنوم- www.savagenome.com    (از طریق فرم درخواست تست کرونا)

واتساپ و تلگرام آزمایشگاه و کلینیک ساواژنوم 09195117264

تماس با خطوط پذیرش آزمایشگاه و کلینیک ساواژنوم 02188662820 و 02188662821

مراجعه حضوری به آزمایشگاه و کلینیک ساواژنوم به آدرس – تهران، میدان ونک، خیابان گاندی جنوبی، نرسیده به بیمارستان گاندی، پلاک 132، طبقه اول، واحد 6

  • در آزمایشگاه و کلینیک ساواژنوم جواب تست PCR – کرونا – ارائه شده مورد تایید وزارت بهداشت و کلیه خطوط هواپیمایی است.
  • تمامی خدمات از جمله نمونه گیری کرونا هم به صورت حضوری در مجموعه و هم به صورت ارسال نمونه گیر در محل شما امکان پذیر است
  • زمان جواب دهی تست PCR – کرونا – کم تر از 12 ساعت است

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

اگر علائم خفیف هستند، چرا باید نگران امیکرون باشم؟

در حالی که ابتلا به کرونا از نوع امیکرون (Omicron) ممکن است برای بسیاری از ما بیشتر شبیه سرماخوردگی باشد، اما همچنان می‌تواند افراد را در بیمارستان بستری کند و بکشد یا آن ها را دچار علائم طولانی مدت کند که زندگی روزمره آن ها را مختل می‌کند. همچنین، این واقعیت که امیکرون (Omicron) بسیار عفونی تر از دلتا است به این معنی است که می تواند به سرعت گسترش یابد. هنگامی که تعداد موارد ابتلا واقعاً بالا باشد، تعداد زیادی از مردم باید برای روزها در خانه ایزوله شوند، چیزی که در حال حاضر تأثیر قابل توجهی بر اقتصاد و خدمات عمومی در دنیا و فراتر از آن دارد.

برای محافظت از خود و دیگران در برابر امیکرون چه کاری می توانم انجام دهم؟

دانستن و شناخت همه علائم هنگام ابتلا به کرونا با ویروس کووید از نوع امیکرون (Omicron) بسیار مهم است. علائمی مانند گلودرد، آبریزش بینی، سردرد و خستگی می تواند کووید باشد. اگر علائمی را تجربه کردید، آزمایش دهید و تا زمانی که نتیجه آزمایش خود را دریافت کنید، ایزوله شوید. این به جلوگیری از گسترش کرونا بسیار کمک می کند.

اگر در منطقه‌ای زندگی می‌کنید که نرخ بالای عفونت را تجربه می‌کند، در خانه بمانید و تماس اجتماعی را کاهش دهید. امیکرون (Omicron) یک واریانت از ویروس است که قدرت انتقال بسیار بالایی دارد، بنابراین وقتی صحبت از معاشرت به میان می آید کمی محتاط تر بودن ایده خوبی است.

واکسن کرونا و ایمنی در مقابل امیکرون

واکسن ها موجب محافظت در برابر بیماری شدید و بستری شدن در بیمارستان پس از ابتلا به امیکرون (Omicron) به خصوص پس از تزریق سومین دوز واکسن های از نوع mRNA می شوند.

در 29 نوامبر 2021، WHO اظهار کرد که انتظار می رود موارد ابتلا و عفونت امیکرون (Omicron) در میان واکسینه شده ها نیز وجود داشته باشد،

البته به نسبت کوچکتر، قابل پیش بینی و خفیف تر

 ارقام اولیه برای ابتلا به امیکرون (Omicron) نشان می دهد که واکسیناسیون با دو دوز واکسن 30 تا 40 درصد محافظت در برابر عفونت و حدود 70 درصد محافظت در برابر بستری شدن در بیمارستان را ارائه می دهد. تزریق سومین دوز واکسن، اثربخشی در برابر عفونت را تا حدود 75 درصد و برای بیماری های شدید 88 درصد افزایش می دهد.

احتمال بستری شدن کودکان در طول موج کووید Omicron در مقایسه با نوع دلتا چهار برابر بیشتر است

بر اساس جدیدترین گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC)، احتمال بستری شدن کودکان در طول موج شیوع ویروس Omicron COVID-19 در مقایسه با نوع ناشی از دلتا، تقریباً چهار برابر بیشتر بود. این مطالعه نشان داد که در زمان اوج کرونای Omicron، 7.1 کودک در هر 100000 نفر در بیمارستان با عوارض مرتبط با کووید-19 در بیمارستان بستری می شوند در حالی که این میزان در هفته اوج کرونای دلتا 1.8 در هر 100000 نفر بود.

آیا کودکان باید در برابر COVID-19 واکسینه شوند؟

از زمانی که واکسن‌های کووید-19 تأیید شدند، بحث بر سر مزیت واکسیناسیون کودکانی که شرایط پزشکی زمینه‌ای خاصی ندارند، وجود داشته است. از آن جایی که احتمال ابتلای آن ها به بیماری شدید ناشی از کووید-19 بسیار کم است باید بین احتمال عوارض واکسن و احتمال ابتلای کودک انتخاب کرد.

با این حال CDC گفته است: “راهبردهای پیشگیری از کووید-19 در بین کودکان و نوجوانان، از جمله واکسیناسیون افراد واجد شرایط، حیاتی است”.

بیشترین افزایش نرخ بستری شدن در افراد زیر 18 سال در کودکان بین 0 تا 4 سال مشاهده شده که واجد شرایط دریافت واکسن کووید-19 در ایران نیستند. با نرخ بستری 15.6 نفر هفتگی در هر 100000 نفر در مقایسه نرخ بستری 2.9 در هر 100000 نفر هنگام شیوع کرونای دلتا.  طبق گزارشات، میزان بستری شدن در بیمارستان در نوجوانانی که واکسینه شده بودند بسیار کمتر از افرادی بود که واکسینه نشده بودند. احتمال بستری شدن نوجوانان در بیمارستان به دلیل عوارض مرتبط با کووید-19 بیش از 6 برابر بیشتر از نوجوانانی بود که واکسن کووید-19 دریافت نکرده بودند.

چه مدت علائم کرونا (کویید-19) را خواهید داشت؟

بر اساس یک مطالعه جدید، بیماران مبتلا به نوع امیکرون همان ویروس جدید کرونا حداقل به مدت شش روز مسری هستند. یک مطالعه کوچک اخیر نمونه‌های خون 56 بیمار را بررسی کرد که شامل 37 نفر مبتلا به کووید-19 واریانت دلتا و 19 نفر مبتلا به امیکرون بودند. بیماران، صرف نظر از نوع ویروس کرونا، به طور متوسط حدود 6 روز پس از شروع علائم، ویروس زنده را دفع می کنند و از هر چهار نفر یک نفر به مدت بیش از 8 روز ویروس زنده را دفع می کند.

اگرچه دقیقاً مشخص نیست که چه مقدار ویروس زنده برای سرایت بیماری به دیگران نیاز است، اما می توان از این داده ها استفاده کرد تا نشان داد افراد مبتلا به عفونت خفیف کویید-19 ممکن است به طور متوسط به مدت 6 روز و گاهی اوقات بیشتر مسری باشند.

تصمیمات مربوط به رعایت فاصله اجتماعی و زدن ماسک را باید بدون توجه به نوع واکسیناسیون و سن افراد باید مانند گذشته رعایت و اتخاذ شود.

کرونا نوع امیکرون ممکن است کشنده تر از آنفولانزا باشد

بر اساس مطالعه جدیدی که توسط دانشمندان ژاپنی انجام شده است، ویروس امیکرون ویروس جدید کرونا حداقل 40 درصد کشنده تر از آنفولانزای فصلی است. کرونا از زمان ورود خود به دلیل علائم و سرعت انتشار آن اغلب با آنفولانزای فصلی مقایسه شده است. بر اساس این مطالعه جدید نشان داده شده است که میزان مرگ و میر مرتبط با امیکرون در ژاپن حدود 0.13٪ بوده است.

  • این کمتر از نرخ مرگ و میر 4.25 درصدی از اوایل شیوع امیکرون است.
  • آنفولانزای فصلی نرخ مرگ و میر در حدود 0.006٪ تا 0.09٪ دارد.

 

ویروس کرونا چیست؟ چه علائمی دارد؟

ویروس‌های کرونا (SARS-CoV-2) عامل بسیار شایع سرماخوردگی و عفونت‌های دستگاه تنفسی فوقانی هستند. COVID-19 مخفف “Coronavirus disease 2019” یک بیماری تنفسی است که توسط ویروس کرونا ایجاد می شود.

در مارس 2020، سازمان بهداشت جهانی،  کرونا COVID-19 را یک بیماری همه گیر اعلام کرد.

خطر بیماری جدی یا مرگ ناشی از کرونا  (COVID-19) با افزایش سن افزایش می‌یابد، هرچند که افراد جوان‌تر هم می‌توانند به طور جدی بیمار شوند. به نظر می رسد افراد مسن و افرادی که دارای بیماری های زمینه ای مانند بیماری قلبی، ریوی یا دیابت هستند، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به عوارض جدی تر ناشی از  بیماری کرونا هستند.

علائم کرونا COVID-19 چیست؟

 کرونا (COVID-19) افراد مختلف را به روش های مختلف تحت تأثیر قرار می دهد. اکثر افراد آلوده به بیماری خفیف تا متوسط مبتلا می شوند و بدون بستری شدن در بیمارستان بهبود می یابند. علائم شایع کرونا شامل تب، بدن درد، سرفه خشک، خستگی، لرز، سردرد، گلودرد، از دست دادن اشتها و از دست دادن بویایی است. در برخی افراد، علائم شدیدتری مانند تب بالا، سرفه شدید، درد قفسه سینه و تنگی نفس ایجاد میکند.

کرونا (COVID-19)  همچنین بر عملکرد مغز در برخی افراد تأثیر می گذارد و علائم عصبی خاصی در افراد مبتلا دیده می شود که شامل از دست دادن بویایی، ناتوانی در چشایی، ضعف عضلانی، گزگز یا بی حسی در دست ها و پاها، سرگیجه، گیجی، هذیان، تشنج و سکته است. علاوه بر این برخی از افراد، علائم گوارشی مانند از دست دادن اشتها، حالت تهوع، استفراغ، اسهال، و درد شکمی تجربه می کنند.

 علائم کرونا در افراد مبتلا ممکن است طولانی مدت باشد و هفته ها و ماه ها پس از بیماری همچنان وجود داشته باشد.

چه زمانی باید نگران تنگی نفس باشیم؟

نمونه های زیادی از تنگی نفس موقت وجود دارد که نگران کننده نیستند. زمانیکه احساس اضطراب می کنید، معمولاً دچار تنگی نفس می شوید و بعد از آرام شدن از بین می رود. با این حال، اگر متوجه شدید که سخت‌تر نفس می‌کشید حتما باید با پزشک خود تماس بگیرید.

 آیا حس بویایی از دست رفته از علائم  کرونا (COVID-19)  است؟

از دست دادن حس بویایی، که از نظر پزشکی آنوسمی نامیده می شود، یکی از علائم رایج کرونا (COVID-19)  است. این تعجب آور نیست، زیرا عفونت های ویروسی عامل اصلی از دست دادن حس بویایی هستند و کرونا (COVID-19)  ناشی از یک ویروس است. با این حال، به نظر می رسد از دست دادن بویایی با  کرونا (COVID-19)  در مقایسه با سایر عفونت های ویروسی بسیار بیشتر است. اگر متوجه شدید که به تازگی قادر به بوییدن نیستید، حتما آزمایش کرونا را انجام دهید.

اخیرا یک گزارش نشان داده برخی از افرادی که از دست دادن یا اختلال در حس بویایی ناشی از کرونا را تجربه کرده اند بیش از شش ماه طول کشیده است.

 آیا کرونا (COVID-19) باعث سکته می شود؟

سکته مغزی زمانی اتفاق می افتد که جریان خون مغز، معمولاً به دلیل لخته شدن خون، قطع می شود. گزارش‌هایی مبنی بر تعداد بیش از حد انتظار بیماران جوان‌ وجود دارد که به دلیل سکته‌های مغزی در بیمارستان بستری شده‌اند و  بعضی جان خود را از دست داده‌اند. این سکته‌ها در بیمارانی اتفاق می‌افتد که تست کرونای آنها مثبت است و معمولاً هیچ علامتی از کرونا (COVID-19)  ندارند یا فقط علائم خفیف دارند.

سکته‌های مرتبط با کووید به دلیل افزایش لخته‌های خون در بدن اتفاق می‌افتند که می‌تواند به هر عضوی آسیب برساند. مثلا لخته خون در ریه ها باعث آمبولی ریه می شود و می تواند باعث تنگی نفس، درد قفسه سینه یا مرگ شود. لخته خون در قلب می تواند باعث حمله قلبی شود و لخته شدن خون در کلیه ها می تواند باعث آسیب کلیه شود که نیاز به دیالیز دارد. یکی از دلایل احتمالی لخته شدن خون مرتبط با کووید ممکن است اختلال در سطح پروتئینی به نام فاکتور V باشد که در لخته شدن خون نقش دارد.

آیا کرونا (COVID-19) می تواند بر عملکرد مغز تأثیر بگذارد؟

به نظر می رسد کرونا بر عملکرد مغز در برخی افراد تأثیر می گذارد. علائم عصبی خاص در بیماران مبتلا به کرونا (COVID-19)  در سراسر جهان مشاهده شده است که این علائم در افراد مبتلا به بیماری شدیدتر شایع تر بود.

مدت زمان شروع علائم کرونا اومیکرون

به طور  متوسط، از  زمان قرار گرفتن در معرض تا شروع علائم (معروف به دوره کمون) حدود پنج تا شش روز است. با این حال، مطالعات نشان داده اند که علائم می تواند سه روز  پس از  قرار  گرفتن در معرض تا 13 روز بعد هم ظاهر شود.

آیا علائم کرونا (COVID-19)  پس از چند روز بیماری می تواند به سرعت بدتر شود؟

فرد ممکن است حدود یک هفته علائم خفیف داشته باشد، سپس به سرعت بدتر شود. اگر علائم شما به سرعت در مدت زمان کوتاهی بدتر شد، حتما به پزشک خود اطلاع دهید.

ویروس کرونا اومیکرون چگونه منتشر می شود؟

ویروس کرونا عمدتا از فردی به فرد دیگر سرایت می کند. فردی که به ویروس کرونا آلوده شده است و حتی فردی که هیچ علامتی ندارد هنگام صحبت کردن یا نفس کشیدن، ذرات معلق در هوا منتشر میکند. آئروسل ها ذرات ویروسی عفونی هستند که می توانند تا سه ساعت در هوا باقی بمانند. فرد دیگری می تواند در این آئروسل ها تنفس کند و به ویروس کرونا مبتلا شود.

مطالعه انجام شده توسط محققان آزمایشگاه ویروس شناسی موسسه ملی آلرژی و بیماری های عفونی نشان دادند که ویروس های عفونی (کوید-19) می توانند تا سه ساعت در هوا باقی بمانند.

هنگامی که افراد در تماس نزدیک با یکدیگر هستند، قطراتی که هنگام سرفه یا عطسه یک فرد آلوده تولید می‌شوند ممکن است در دهان یا بینی افرادی که در نزدیکی هستند بنشیند یا احتمالاً به ریه‌های آن ها استنشاق شود. احتمال انتقال ویروس کرونا در خارج از منزل، جایی که جریان‌های هوا ویروس را پراکنده و رقیق می‌کنند، کمتر از یک خانه، اداره، یا سایر فضاهای محدود با گردش هوای محدود است. خطر انتشار ویروس کرونا در اثر تماس با سطوح یا اشیاء آلوده بسیار کم در نظر گرفته می شود. (هر تماس با سطح آلوده کمتر از 1 در 10000 احتمال ایجاد عفونت دارد).

آیا کسانی که واکسینه شده اند هنوز هم می توانند عفونت را به دیگران انتقال دهند؟

بله، به همین دلیل است که

توصیه میشود همه افرادی که تست کرونا (COVID-19)  آن ها مثبت می‌شوند، بدون توجه به وضعیت واکسیناسیون خود، حداقل به مدت پنج  روز  قرنطینه شوند.

آیا افراد بدون علائم کرونا می توانند ویروس را به دیگران منتقل کنند؟

فرد مبتلا به کرونا (COVID-19) ممکن است 48 ساعت قبل از شروع علائم مسری باشد. در واقع، افراد بدون علائم ممکن است احتمال بیشتری برای گسترش بیماری داشته باشند. اما در مورد افرادی که هرگز علائم کرونا را بروز نمی دهند، چه می شود؟

مطالعه‌ای نشان داد که تقریباً از  هر چهار  عفونت یک مورد ممکن است توسط افرادی با عفونت‌های بدون علامت منتقل شود. به نظر می رسد نسبت انتقال بدون علامت با نوع اومیکرون (Omicron) حتی بیشتر  هم باشد.

آیا احتمال شیوع ویروس کرونا در کودکان کمتر از بزرگسالان است؟

کودکان هم ممکن است به ویروس کرونا مبتلا شوند، اکثر کودکانی که به ویروس کرونا (COVID-19)  آلوده می شوند هیچ علامتی ندارند یا علائم خفیف تری مانند تب خفیف، خستگی و سرفه دارند.

مطالعات نشان می دهد که کودکان هم قادر به انتشار عفونت هستند.

کودکان آلوده به اندازه بزرگسالان آلوده، ویروس کرونا در مجاری تنفسی فوقانی خود داشتند. یک مطالعه نوامبر 2021 که توسط محققان هاروارد انجام شد تأیید کرد که کودکان حامل ویروس زنده هستند که می تواند دیگران را آلوده کند.

میزان ویروس یافت شده در کودکان با شدت علائم آنها ارتباطی ندارد به عبارت دیگر، یک کودک با علائم خفیف یا بدون علائم کرونا ممکن است به اندازه کودکی که علائم شدیدتری دارد، ذرات ویروسی در بینی و دهان خود داشته باشد. بنابراین، وجود بار ویروسی بالا در کودکان مبتلا، احتمال اینکه کودکان، حتی آنهایی که علائم ندارند، به راحتی عفونت را به دیگران سرایت کنند، افزایش می‌دهد.

اگر کودک شما هر یک از علائم اصلی کرونا (COVID-19) را دارد، حتی اگر خفیف باشد، آزمایش PCR انجام دهید تا مطمئن شوید. در صورت مثبت بودن تست کرونا  فرزند شما باید در خانه بماند و قرنطینه شود.

 هر کسی که با فردی که مبتلا به کووید-19 است در تماس نزدیک باشد، در معرض افزایش خطر ابتلای خود و به طور بالقوه آلوده کردن دیگران است. ردیابی تماس می‌تواند با شناسایی و اطلاع‌رسانی سریع افرادی که ممکن است آلوده و مسری باشند، به جلوگیری از انتقال بیشتر ویروس کرونا کمک کند، بنابراین آنها می‌توانند اقداماتی را انجام دهند تا دیگران را آلوده نکنند.

در صورت بروز مجدد علائم ویروس کرونا چه باید کرد؟

اگر دوباره علائم ویروس کرونا را تجربه کردید، حتما خود را قرنطینه کنید و آزمایش PCR  انجام دهید، حتی اگر علائم شما خفیف باشند.

“زمان لازم برای قرنطینه در افراد با تست مثبت بر اساس پروتوکل های مختلف و میزان واکسیناسیون بین ۷ تا ۱۰ روز  می باشد“

کدام اقدامات پیشگیرانه بهداشتی موثر هستند؟

اول از همه، واکسن بزنید. شواهد واضح است که تزریق دز تقویت کننده به شدت سطح آنتی بادی را افزایش می دهد، که به دفع عفونت و بیماری کمک می کند. اقدامات پیشگیرانه بهداشتی به محافظت در برابر انواع ویروس کرونا کمک می کند. علاوه بر واکسن زدن، همه باید از ماسک مناسب و با کیفیت استفاده کنند، شستن مرتب دست ها، فاصله فیزیکی از دیگران، بهبود تهویه داخلی (پنجره های باز و …) در پیشگیری از بیماری کرونا بسیار موثر است.

چه تست هایی برای تشخیص کرونا اومیکرون استفاده می شود؟

تست PCR یا همان سواب‌های بینی و دهان که برای آزمایش‌های PCR و تجزیه و تحلیل به آزمایشگاه‌ها فرستاده می‌شوند، می‌توانند ابتلای شما به عفونت کرونا COVID-19 را نشان دهند.

استفاده از تست های رپید نیز می تواند به عنوان یک راه حل سریع در نظر گرفته شود. اما اختصاصیت و دقت این تست ها برای شروع اقدام درمانی و حتی مسافرت با خطوط هواپیمایی معتبر نمی باشد.

 

در صورت داشتن علائم کرونا می‌توانید آزمایش‌های PCR را از طریق:

 وب‌سایت آزمایشگاه و کلینیک ساواژنوم– www.savagenome.com    (از طریق فرم درخواست تست کرونا )

واتساپ و تلگرام آزمایشگاه و کلینیک ساواژنوم – ۰۹۱۹۵۱۱۷۲۶۴

تماس با خطوط پذیرش آزمایشگاه و کلینیک ساواژنوم – ۰۲۱۸۸۶۶۲۸۲۰ و ۰۲۱۸۸۶۶۲۸۲۱

مراجعه حضوری به آزمایشگاه و کلینیک ساواژنوم به آدرس – تهران، میدان ونک، خیابان گاندی جنوبی، نرسیده به بیمارستان گاندی، پلاک ۱۳۲، طبقه اول، واحد ۶

  • در آزمایشگاه و کلینیک ساواژنوم جواب تست PCR – کرونا – ارائه شده مورد تایید وزارت بهداشت و کلیه خطوط هواپیمایی است.
  • تمامی خدمات از جمله نمونه گیری کرونا هم به صورت حضوری در مجموعه و هم به صورت ارسال نمونه گیر در محل شما امکان پذیر است
  • زمان جواب دهی تست PCR – کرونا – کم تر از 12 ساعت است

 

اترك تعليقاً

لن يتم نشر عنوان بريدك الإلكتروني. الحقول الإلزامية مشار إليها بـ *

ساوا مگ

مجله تخصصی ژنتیک

اشتراگ گذاری این مقاله:
نظر خود را بنویسید: